Schooldag, schoolweek en schooljaar

Schooldag

De dagplanning op de Groei Academie is op basis van het biologisch ritme van de kinderen. Een biologisch ritme betreft fysiologische en hormonale schommelingen in het lichaam gedurende de dag en wordt gestuurd door de biologische klok. Jonge kinderen en oudere mensen worden in hun functioneren sterker beïnvloed door hun biologisch ritme.

 

Een schooldag ingedeeld op basis van het biologisch ritme bestaat uit een rustige start in de ochtend, tussen tien en twaalf uur nieuwe dingen leren (korte termijn geheugen werkt dan optimaal), tussen twaalf en twee uur doe-activiteiten om de middagdip te overkomen, tussen twee en vijf uur geschikt voor geheugentaken en herhaling (het lange termijn geheugen werkt dan optimaal).

Schoolweek

De weekplanning bestaat uit vijf gelijke dagen, opgebouwd volgens de dagplanning. Echter, kunt u op basis van uw gezinsritme keuzes maken voor het volgen van minder dagen en of minder dagdelen. Later starten, eerder stoppen of een of meerdere dagen overslaan is mogelijk.

Schooljaar

Het jaar op de Groei Academie loopt van 1 september tot 1 september en bestaat grofweg uit vijf perioden. De Groei Academie is vijftig weken per jaar open; in de week tussen Kerst en Nieuwjaar, in de week tussen Hemelvaart en Pinksteren en tijdens de wettelijke feestdagen zijn wij gesloten in verband met een grote schoonmaak en halfjaarlijkse evaluatie van het team. Of u gebruik maakt van de andere vakanties kunt u zelf aangeven. 

De Groei Academie biedt flexibiliteit in de dag, week en het jaar, aangepast aan uw gezinsritme!