Onze acht Groeipijlers

Onze groeipijlers geven structuur aan de kwaliteit van de ontwikkelomgeving op de Groei Academie en zijn daarom onze belofte aan uw kind.

Kleine groepen, grote klasse

Bij de Groei Academie kiezen we voor kleine leergroepen van maximaal 16 kinderen per leerkracht. Zodat je de persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt die je verdient. En dat is goed voor je persoonlijke groei en voor goede leerprestaties.

Meer tijd, meer kwaliteit

Net als een reguliere school volg je op de Groei Academie tenminste 1000 schooluren. Daarnaast bieden we tot 1750 uur extra uren voor verdieping en verbreding, maar ook om te spelen, bewegen, beleven en ontdekken. Reken maar dat je daar wijzer van wordt!

Jouw ritme, jouw gezin

Je bent het hele jaar, vijf dagen per week, van half acht tot half zeven welkom op de Groei Academie, waarbij de dagplanning het bioritme van kinderen volgt. Maar je kan de dag en de week aanpassen naar jullie eigen gezinsritme, zodat jij kan leren op de momenten die voor jou en je gezin het beste werken. En dat geeft meer ruimte. Ook om op vakantie te gaan wanneer het jullie past.

Lekker in je vel, ruimte in je hoofd

Op de Groei Academie zorgen we goed voor je. Beweging en gezonde voeding zijn niet alleen essentieel voor je gezondheid, maar ook om goed te kunnen leren. Daarom wisselen wij leren en bewegen regelmatig af, zodat je de lesstof makkelijker verwerkt. Want als jij goed in je vel zit, heb je ook ruimte in je hoofd!

Persoonlijk Groeiplan, volwaardige ontwikkeling

Aan de hand van een persoonlijk Groeiplan leren we je goed rekenen, lezen, schrijven en spellen. Maar we gaan ook samen
op zoek naar jouw unieke talenten; van programmeren of musiceren, tot Engels spreken of sporten. Zo word je steeds beter in denken en doen, dankzij onderwijs gericht op jouw volwaardige ontwikkeling.

Extra boeiend door extra experts

Naast ons deskundig en enthousiast team van leerkrachten en begeleiders, werken we op de Groei Academie met verschillende vakexperts. Voor gym, muziek, kunst en koken bijvoorbeeld, maar óók voor bijen redden, huizen ontwerpen of stroom opwekken. Dat doen we binnen en buiten de Groei Academie en daarom gaan we regelmatig op excursie. Want een echte expert zal jou extra boeien!

Meer samenhang en samenwerking

Op de Groei Academie verbinden we verschillende vakken in thematische projecten, waardoor de lesstof veel meer context
en betekenis krijgt. Bij ieder thema doe je kennis op over geschiedenis, aardrijkskunde, techniek, ICT, natuur, kunst en de samenleving, waarbij je verbanden ontdekt tussen deze kennisgebieden. Om te verdiepen, ga je samen met andere kinderen met deze nieuwe kennis ontwerpen, daarop reflecteren en erover presenteren. En zo leer je ook goed samenwerken!

Samen met je ouders, de beste basis

We nodigen jouw ouders regelmatig uit op de Groei Academie, om mee te denken over excursies of om een dag als expert mee te werken. Maar vooral om samen met ons ervoor te zorgen dat jij lekker in je vel zit en je je volwaardig kan ontwikkelen. Daarom hebben we elke tien weken een uitgebreid gesprek met jou en je ouders over jouw ontwikkeling en je leerdoelen. En zo zorgen we samen voor de beste basis van je leven.